Аудио четец на български

Гласово възпроизвеждане на текст на български ви позволява лесно да превърнете текст в реч онлайн. С помоща на инструмент Narakeet можете да прочетете текст в реч, да превърнете текст в mp3 на български, да превърнете Powerpoint презентации във видео и да автоматизирате видео и аудио продукцията.

(Read this page in English: Bulgarian text to speech voices)

Създаване на Аудио

Опитайте нашия български онлайн четец на текст безплатно. Няма нужда да се регистрирате.

Текст в реч

Narakeet е приложение, което е аудио четец на български и на още много други езици, използва гласов синтезатор с изкуствен интелект. С помощта на естествено звучащи гласови генератори можете лесно да превърнете текст в говор, да добавяте дикторски текст към видео материали, да превърнете текст в mp3 на български и още много неща.

Narakeet има 2 аудио четеца на български.

Пуснете следното видео (със звук), за да чуете бърза демонстрация на нашите български гласове за превърщане на текст към аудио.


Преобразуване на текст в реч

Narakeet ви позволява лесно да превърнете текст към глас на български език. Започнете да използвате четец на български текст безплатно. Изберете един от гласовите четци на текст по-долу и напишете текст, който да бъде прочетен на глас с българските гласове.

За допълнителни опции (конвертиране на Word документи, регулиране на скоростта или силата на гласа, работа с Powerpoint файлове), вижте нашата страница Инструменти.

Освен тези гласове, онлайн приложението за четене на текст Narakeet има още 700 гласа на 90 езика.

Четец на текст

Narakeet е програма за преобразуване на текст в реч, която ви помага лесно да създавате аудио и видео материали за различни цели. Ето някои типични начини за използване на нашите гласови синтезатори онлайн:

Четене на текст на глас

За да првърщате от текста към говор на български, отворете четец на текста Narakeet във които и да е уеб браузър, напишете текст и изберете един от българските гласови генератори. В рамките на секунди ще превърнете текст в глас и ще имате професионално звучащ аудио файл. Това е много по-бързо и лесно, отколкото сами да записвате аудиото.

Онлайн четец на текст

Превърнете текст към глас на български. Въведете текста в полето “Skript”, изберете един от синтезатори на българска реч и натиснете бутона “Създаване на Аудио”. Narakeet е онлайн четец на текстове. Започнете да използвате нашия четец на български текстове безплатно.

Синтезатор на българска реч

Инструментът за синтез чете на текст на глас. Висококачествените системи за четене на текст на глас като Narakeet могат да направят аудио от текст, който звучи подобно на носителя на езика. Такива инструменти се използват за речевия синтез, за автоматично създаване на аудио версии на уеб страници или книги и за подпомагане на хора, които създават маркетингови или промоционални видео материали. Онлайн инструментите за превърщане на текст в глас се използват особено често днес за речевия синтез към видео, тъй като публиката на интернета предпочита да гледа видеоклипове, вместо да чете текст.

Narakeet helps you create text to speech voiceovers, turn Powerpoint presentations and Markdown scripts into engaging videos. It is under active development, so things change frequently. Keep up to date: RSS, Slack, Twitter, YouTube, Facebook, Instagram, TikTok

The media on this page includes images and videos by Alexander Scott Lambley, Irene Strong, Fred Moon, on Unsplash